Charakterové rysy úspěšného podnikatele

Square

·         Tolerance rizika
Nejen začátek podnikání může být riskantní. Jste ochotni převzít toto riziko? Ačkoli ho lze snížit průzkumem trhu a testováním koncepce v minimalistickém měřítku, nelze ho zcela odstranit.
Schopnost přijmout riziko, a přesto jednat s chladnou hlavou a racionalitou, je v podnikání nepochybně nedocenitelné.
psaní fixou
·         Vůdčí schopnosti
Vůdce je někdo, kdo si cení cíle více než jakékoli překážky, přes kterou vede cesta. Ale vůdce je víc než jen houževnatý. Má mimo jiné skvělé komunikační dovednosti a schopnost obklopit se týmem lidí, který dokáže nakazit svou motivací a pracovní morálkou.

·         Motivace, víra
Úspěšní podnikatelé jsou nadšeni, optimističtí a zaměřeni na budoucnost. Skutečně svému úspěchu uvěřili ještě než ho dosáhli. Téměř neustále myslí na své podnikání a na to, jak zlepšit svoje postavení. To souvisí s energií a vysokou motivací, která z těchto lidí přímo vyzařuje.
mladík v košili
·         Soutěživost
Podnikatelé vítají výzvy a chtějí vyhrát. Podnikání je neustálá válka s konkurencí o získání poptávky a podílu na trhu. Nesoutěživý jedinec, který se dokáže spokojit i s koncem startovní listiny, nemá v podnikání šanci. Bez touhy vyhrávat a hladu po úspěchu podnikat ani nezkoušejte. Pouze by vás „snědli“ vlci, kteří tuto touhu mají.

·         Flexibilita a otevřenost
I s pevnou podnikatelskou vizí neustále čelíte spoustě neznámých. Ačkoli se budete držet pevných plánů, neustále vás budou překvapovat pozitivní i negativní věci. Adaptace nově vyvstalých skutečností v podnikání může být zásadní pro váš úspěch. Proto by podnikatelé měli rychle a dobře hodnotit a případně přijímat nové věci.

·         Rozhodnost
Jako podnikatel nebudete mít prostor pro otálení nebo nerozhodnost. Nejen, že tyto vlastnosti brzdí pokrok, ale mohou také způsobit, že promeškáte zásadní příležitosti, které by vás mohly radikálně přiblížit k úspěchu. Umíte se rychle rozhodnout a uchopit příležitost?